vrijdag 11 maart 2011

Lost, ofwel verdwaald

Het was weer eens een mooie dag voor een grote wandeling, dus met het baasje en buurvrouw Ria op weg naar de Archemerberg tussen Ommen en Nijverdal.



Ik zag op het informatiebord een hele grote leeuw staan, grrrrrrr dat wordt wel heel spannend. Maar zoals jullie weten ben ik voor de duivel niet bang, waf, woef.




Dit keer was het geen knopenroute! Nee, dit keer waren het blauw geschilderde paaltjes. Dat is een makkie, dachten het baasje en buurvrouw Ria.




Na ongeveer een uur allerlei smalle paadjes te hebben gelopen, die ons door het bos voerden of langs prachtige vergezichten, kwamen we eindelijk bij de leeuw. Dat was dus helemaal geen eng beest, welnee, die was gewoon van steen. Dus geen eng gebrul of het ontbloten van grote slagtanden. Het voorbijgaan was dus een makkie.
Dus op naar de volgende hindernis, waf, woef, ofwel het beklimmen van de top.
Omdat wij alledrie inmiddels een topconditie hebben, was dat ook een eitje, grahahaha.
Maar toen begon het geduvel, waar je ook keek, zag je blauw beschilder-
de paaltjes. "Het zal toch niet waar zijn", hoorde ik het baasje tegen buurvrouw Ria zeggen; "wat nu?"


Buurvrouw Ria bestudeerde nog eens heel in-
tensief de wandelkaart, maar die gaf ook geen oplossing.
En in geen velden of wegen een mens te beken-
nen, die ons de goede weg zou kunnen wijzen.


Ik dus ook maar even een nog grotere hoogte zoeken en kijken of ik iemand zag die uitkomst kon bieden.
Niks van dat alles, grrrrrr potjandosie, dan op goed geluk maar een richting kiezen.



Waf, woef fans, dat hebben we geweten. Konden we toch helegaar de parkeerplaats niet terugvinden, of andere wandelaars wezen ons de verkeerde parkeerplaats. Dus wij in zak en as.
Gelukkig voor ons kwam er een hele grote jeep met hele aardige mensen aanrijden. Volgens de chauffeur verdwaalden er heel veel mensen op deze route. Maar als ik in de achterbak kon springen (wel anderhalve meter hoog hoor) wilde hij ons wel naar de juiste parkeerplaats brengen. Dus ik een aanloop, en hartsjikedee, daar ging de optocht richting parkeerplaats Zuid, 3 uur wandelen verderop, maar met die grote jeep waren we er snel als de wind en was het baasje gelukkig nog op tijd bij de Dracc's girlies om op te passsen. PFFFFFFFFT, volgende keer toch maar weer knopen lopen, grahahaha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten